Pokerstrategi: 10 gode tips

Disse første to tipsene til dere som ønsker å bli bedre pokerspilllere er grunnleggende og noe generelle, men alikevel utrolig viktige.

Du bør alltid ha disse enkle grunnprinsippene i bakhodet når vi går videre og begynner å fokusere mer på tekniske aspekter og dypere analyser av spilllet.

Tips nr. 1: Tålmodighet og disiplin – nøkkelen til suksess

dersom du ikke bare er ute etter underholdning og popularitet, men faktisk ønsker å spilleautomater gratis så godt som mulig og vinne penger, bør TÅLMODIGHET og DISIPLIN skrives med STORE BOKSTAVER når det gjelder poker. Du bør ha tålmodighet nok til å vente på gode hender, og disiplin nok til å spillle optimalt, selv når ingenting går din vei og du ikke virker til å være i stand til å vinne en eneste pott. Selv om det virker som om noen tror å det er greit vike fra den optimale strategien fra tid til annen, bør du til en hver tid og i alle situasjoner forsøke å ta den best mulige avgjørelsen dersom du ønsker å vinne — og tålmodighet og disiplin bør ligge til grunn for denne prosessen.

Tips nr. 2: Ta poker på alvor – men ikke for alvorlig

På tross av alt som har blitt sagt tidligere, er det fortsatt viktig å virkelig sette pris på spilllet. Ha det moro mens du spilller! Du vil garantert ikke nå langt dersom du kun fokuserer på hvor mye penger du kan vinne, og ikke husker på å ha det moro mens du spilller.

De to neste tipsene fokurerer på egenskaper som skiller middels gode spilllere fra virkelig dyktige spilllere, nemlig evnen til å beholde hodet kaldt og evnen til å velge rett spilll.

Tips nr. 3: Hold hodet kaldt

Få dyktige pokerspilllere lar følelsene ta  overhånd. Det å miste kontrollen er den sikreste måten å tape på i poker, og dersom du ønsker å lykkes som spillle bør du jobbe ekstra hardt med å lære deg å holde hodet kaldt. Sannheten er den å det er fult mulig for en middels erfaren spilller som klarer å holde hodet kaldt, å spillle ut en mer erfaren spilller som lar følelsene ta overhånd og som mister grepet i motgang.

Tips nr. 4: Vær nøye med valg av spilll og bord

dersom styrken din i poker for eksempel er å du klarer å vente tålmodig på en god hånd og tjene inn penger på denne måten, bør du helt klart satse på fulsatte bord med “mindre gode” deltakere (ikke turneringer).

dersom styrken din derimot er aggressivitet og evnen til å lese motstandere, bør du kanskje fokusere på turneriner eller bord med færre spilllere. Dette vil være situasjoner som passer godt til din spilllestil.

Dersom du vet å du er flink til å styre spilllet og sette scenen for enkelte spilll (for eksempel ved å gjøre noen overilte valg med små potter tidlig i spilllt for å vinne en virkelig stor pott senere), bør du satse på pot-limit og no-limit. Denne måten å spillle på vil ikke kunne gi høy nok avkastning i limit poker.

Alt i alt er det viktig å kjene sine egne styrker og svakheter, og så opsøke situasjoner som favoriserer styrkene dine. Denne faktoren alene kan være det som skiller en vinner fra en som ikke makter å hente inn en eneste pott.

Tips nr. 5 og 6 handler om når du bør spillle konservativt, når du bør spillle aggressivt, og også en annerledes måte å se på pengene dine på.

Tips nr. 5: spilll tight, men aggressivt

Nesten alle gode cash game spilllere har en ting til felles: de spilller relativt få starting hands, men spilller dem aggressivt når de først bestemmer seg for å delta. På denne måten forsøker de å utnytte et overtak og maksimere utbyttet av lønnsomme situasjoner. I turneringer, ved bord med få deltakere (short handed) eller i big-bet spilll kan spilllere ofte spillle flere hender og slippe unna med det. En loose og aggressiv stil kan faktisk være bedre enn en tight strategi i slike situasjoner. Spesielt gjelder dette for erfarne spilllere som leser motspilllerne sine godt  eller som er flinke til å legger “feller” for andre spilllere.

Tips nr. 6: Se på bud som enheter i stedet for penger

Mange relativt gode spilllere vil gjøre det dårlig i spilll med lave inn satser, helt enkelt fordi pengene ikke betyr noe for dem. De vil velge å se bud på $4 eller $6 før river kortet, nesten uten noen sjanse til å vinne, kun fordi de er nysgjerrige. Siden de er vant til å forholde seg til bud på $40 eller $60 i slike situasjoner, er pengene irrelevante. Men i limit poker bør man alltid se på bud som enheter i forhold til potten og størrelsen på spilllet (spilllets limit). Da vil du se å det er like ille å se et river-bud på $4 med dårlige kort i et $2-4 spilll som det er å se et river-bud på $40 med dårlige kort i et $20-40 spilll!

Tips nr. 7: Ikke spilll på flere bord med forskjellige typer spilll, oppsett og/eller limits dersom dette kan føre til feil

Jeg har en venn som ofte spilller på forskjellige bord med limit, pot-limit og no-limit hold’em samtidig. Mitt syn på saken er å faren for å gjøre feil i en slik setting er for stor. Du bør enten spillle det samme spilllet på alle bordene, eller velge spilll som har klare og tydelige forskjeller, som for eksempel hold’em og Omaha/8. I noen typer spilll kan en eneste feil ødelegge flere timers hardt arbeid. Det er lett å miste oversikten når pottene er store og presset øker, eller når du er du er tvunget til å ta viktige beslutninger på flere bord samtidig. Du kan unngå disse problemene ved å være smart når du velger spilll.

Tips nr. 8: Fokuser på oppgaven foran deg

Når du spilller poker bør du ikke ha andre ting gående samtidig. Det er nesten umulig å til en hver tid ta de beste beslutningene dersom noen snakker til deg, dersom en TV står på i bakrunnen eller dersom du har andre forstyrrende elementer rundt deg mens du spilller poker online hos f. eks. Everest Poker. Selv uten forstyrrelser er de aller færreste av oss i stand til å fokusere 100% og spillle optimal poker. dersom du er den rundt bordet som har størst fokus på det som skjer vil dette gi deg et overtak over de andre.

Tips nr. 9: Vær ærlig med deg selv

For å gjøre det bra som pokerspilller må du være kritisk til ditt eget spilll. Du bør kjenne dine egne styrker og svakheter, og så gjøre alt du kan for å løfte spilllet ditt til det høyest mulige nivået. Det du ikke bør gjøre er å anta å du kan vinne alle spilll du deltar i, bare fordi du er en seriøs pokerspilller. I stedet bør du alltid se etter områder du kan forbedre deg på, og så gjøre noe med det ved å lese, diskutere og ikke minst spillle poker!

Tips nr. 10: Lær deg matematikken og sannsynlighetene i poker utenat

Enkelte tror å man må være et slags matte-geni for å lykkes som pokerspilller. Sannheten er faktisk å veldig få pokerspilllere liker maketmatikk, men dette hindrer dem ikke i å gjøre det bra. De har lært seg litt basis matematikk, noe som gir dem et overtak over de som ikke har tatt seg bryet med å sette seg inn i dette.

Du bør lære deg de enkle sannsynlighetene for alle grunnleggende pokersituasjoner (hva er sjansen for å fullføre en four-flush, hvor ofte vil jeg fullføre en open-ended straight draw, etc?). I tillegg bør du forsøke å opparbeide deg inn sikt i situasjoner du ofte befinner deg i ved pokerbordet. Hva er for eksempel sjansen for å du får et fult hus med dine to par når du tror en av de andre spilllerne har en flush? Når du kjenner disse sannsynlighetene vil de riktige avgjørelsene ofte være inn lysende. Samtidig vil motstanderne dine — som ikke kjenner til matematikken — gjøre kostbare feil som du kan dra nytte av.

2 thoughts on “Pokerstrategi: 10 gode tips

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *