Pokerstrategi: Nye og gratis detaljerte pokerstrategier og råd

Bløff og poker hører sammen. Bløff er som regel noe av det første man snakker om når en kommer inn på temaet poker.

Det er en viktig del av pokerspilllet. Det gjør deg uforutsigelig og optimaliserer dine sjanser for gevinst, men timing er avgjørende. Når du skal forsøke å bløffe skal du være mye oppmerksom på hvor og når de riktige muligheter byr seg til å stjele potten med lite og ingenting på hånden.

Bløff og No-limit
No-limit bordene er der hvor du oftest møter pokerspilllere som bløffer og det er på de bordene det er størst sjanse for å lykkes. På disse bordene kan du til enhver tid raise så mye du ønsker, og på velvalgte tidspunkt kan du bløffe deg til hele potten.

Semi-bløff
Der finnes hovedsakelig to typer bløff – semi-bløffet og det alm inn elige bløff. Semi- bløffet er når du better på floppen eller turn med en drawing hand. Hensikten er å stjele potten der og da, men blir du call’et har du stadig mulighet for å forbedre din hånd (for eksempel ved et flush- eller straight-drag) og til slutt vinne potten på beste pokerhånd.

Alminnelig bløff ( Stone Cold bløff )
Den vanlige bløff er når du forsøker og stjele potten uten reelt ha en vinnersjanse. Der er flere faktorer du skal ta stilling til før du begir deg ut i en slik bløff. F.eks.

-Dit image ved bordet
-Hvilken type motstandere
-Antall motstandere
-Kortene på bordet
-Størrelsen på potten
-Din posisjon

Ditt image
dersom du har spilllet tight/forsiktig hele tiden og kun bettet/raiset når du har sittet med the nuts, har du størst mulighet for å lykkes når du bløffer. Er du til gjengjeld en over aggressiv pokerspilller og better og raiser på mye, kan du forvente flere vanskeligheter når du forsøker å bløffe til deg potten.

Type motstandere
Hvem skremmer du vekk? Paradoksalt er det ofte de gode pokerspilllere som er kloke nok til å kaste seg med en for eksempel under middels hånd. Ofte er det dårlige pokerspilllere som kan by på problemer, de går ofte med på dårlige kort og kan bli med helt til river.

Antall motstandere
Jo færre motstandere jo enklere er det. Potten er som regel heller ikke så stor med få motstandere. Et bløff er derfor ikke så attraktivt å avsløre.

Kortene på bordet
Når du bløffer skal du ha dine motstandere til å tro å du sitter med en bestemt hånd de ikke kan slå. Du skal representere en hånd.

å bløffe på flop eller turn med en masse drawing muligheter kan gi deg problemer. Enten fordi dine motstandere tror du selv er på et semi-bløff og kanskje raiser deg. Eller fordi dine motstandere selv har masser av outs til å forbedre deres hånd og derfor call’er ditt bet. I begge tilfelle kan du komme i problemer, selv når de ikke rammer deres draw.

Størrelsen på potten
Jo større potten er desto mer attraktiv er den og vanskeligere vil det være å bøffe den til seg. Men klarer du det er belønningen selvfølgelig tilsvarende stor.

Din posisjon
Jo senere du sitter ved bordet, jo mer informasjon har du til rådighet om dine motstanderes valg når du selv skal ta en beslutning.

Bløff og fixed-limit
Bløff er, enten det er på nettet eller ei, mye vanskelig når det dreier seg om low-fixed-limit spilll. I fixed-limit spilllene har du kun mulighet for å høyne inn satsen med ett bet og det forminsker dine muligheter for å stjele potten med lite og ingenting på hånden.

Bordene er som oftest fylt med mindre gode pokerspilllere ‘calling-stations’ som det er svært vanskelig å riste av seg. De følger ofte med hele veien til riverkortet, og betaler gjerne en ekstra bet for å se om du også denne gangen har en god hånd.

Spilller du på low-fixed-limit bord, så la være å bløffe. spill i stedet tight og aggressivt så behøver du ikke å bløffe for å få overskudd.

Med en mislykket drawing hand kan du til tider redde potten med et bet på river-kortet, dersom du er oppe mot en motstander som også har misset på sin drawing hand, eller mot en spilller som selv har forsøkt og bløffe til seg potten; kan det til tider lykkes å stjele potten. Blir du re-raiset så fold.

2 thoughts on “Pokerstrategi: Nye og gratis detaljerte pokerstrategier og råd

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *